Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z lukrem, polewą, posypką, dżemem... :)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10672
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6153
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5352
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13036
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4783
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10672
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6153
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5352
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13036
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4783
Składniki
Rozgrzać piekarnik do 180*C Mąkę, cukier, masło i skórkę pomarańczy mieszać w misce . Zagnieść -ma powstać kruche ciasto. Zrobić kulę - posypać blat i wałek mąką . Rozwałkować ciasto na grubość 1 cm. Wyciąć ciasteczka i położyć na natłuszczoną blachę. Wstawić do piekarnika na 15min.
Ostudzić i przyozdobić. Smacznego :)