Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega prosty, szybki i z podstawowych składników przepis na przepyszne ciasteczka kruche z cukierkami. Polecam.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31486
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 15307
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1419
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31486
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 15307
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1419
Składniki
Masło utrzeć z cukrem, następnie dodać pozostałe składniki i szybko zagnieść ciasto. Blaszkę piekarnikową wykładamy papierem do pieczenia. Z ciasta formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Wykładamy na blaszkę lekko spłaszczając. Na ciasteczka układamy drażetki i lekko wciskamy. Pieczemy około 15 minut w 190 stopniach. Ciastka po wyjęciu z piekarnika są bardzo miękkie, gdy wystygną zrobią się kruche i chrupiące. Smacznego ;)