Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka kawowe z nutką cynamonu. Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10997
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6307
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5401
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13269
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5029
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10997
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6307
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5401
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13269
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5029
Składniki
Masło miksujemy na jasną, puszystą masę, dodajmy cukier, cynamon i wanilię i miksujemy, aż składniki dobrze połączą się z masłem. Następnie stopniowo dodajemy mąkę, a pod koniec kawę. Z gotowej masy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i układamy w większych odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Kulki rozpłaszczamy (najlepiej szklanką). Ciasteczka pieczemy około 10-15 minut w 175 stopniach (do uzyskania złoto-brązowego koloru).