Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajne, chrupkie, nie za słodkie. Jednym słowem polecam!
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1216
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5740
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8796
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18331
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1216
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5740
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8796
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18331
Składniki
Marchewki obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Następnie utrzeć je mikserem z drobno pokrojonym masłem, cukrem i ekstraktem waniliowym. Dodać jedno całe jako i białko. Nadal ucierać. Na koniec do masy przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Zarobić gładkie ciasto. Najlepiej już ręcznie. Ciasto podzielić na na dwa - trzy kawałki. Każdy kawałek rozwałkować między dwoma płatami papieru do pieczenia. Wykrawać foremką dowolne kształty. Ja wykrawałam szklanką koła. Ciasta umieścić na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować je rozmąconym żółtkiem. Posypać cukrem. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C około 15 minut. W czasie pieczenia ciastka pięknie urosną.