Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajne, chrupkie, nie za słodkie. Jednym słowem polecam!
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 49
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 53
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 185
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11016
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 49
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 53
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 185
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11016
Składniki
Marchewki obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Następnie utrzeć je mikserem z drobno pokrojonym masłem, cukrem i ekstraktem waniliowym. Dodać jedno całe jako i białko. Nadal ucierać. Na koniec do masy przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Zarobić gładkie ciasto. Najlepiej już ręcznie. Ciasto podzielić na na dwa - trzy kawałki. Każdy kawałek rozwałkować między dwoma płatami papieru do pieczenia. Wykrawać foremką dowolne kształty. Ja wykrawałam szklanką koła. Ciasta umieścić na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować je rozmąconym żółtkiem. Posypać cukrem. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C około 15 minut. W czasie pieczenia ciastka pięknie urosną.