Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze prezenty to takie, przygotowane samodzielnie od serca. Jeśli zastanawiacie się, co podarować babci z okazji jej święta, mamy dla Was świetny przepis na ciasteczka z dżemem. Są delikatne i kruche. Przechowywane w szczelnym pojemniku zachowują świeżość nawet do dwóch tygodni. Dzień babci z tymi ciasteczkami z pewnością będzie można zaliczyć do udanych!
Pierogi z Sardynii, z ziemniakami i serem pecorino, doprawione świeżą miętą i...
Odsłon: 258
Polecam.
Odsłon: 403
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 49
Pierogi z Sardynii, z ziemniakami i serem pecorino, doprawione świeżą miętą i...
Odsłon: 258
Polecam.
Odsłon: 403
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 49
Składniki
Do miski przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Dodaj starte na tarce zimne masło. Składniki zagnieć na jednolitą masę.
Z ciasta uformuj równej wielkości kulki. Każdą z nich delikatnie spłaszcz. W środku zrób palcem niewielkie wgłębienia.
W każde wgłębienie nałóż po łyżeczce dżemu. Ciasteczka z nadzieniem przełóż na blachę wyścieloną papierem do pieczenia. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni (grzałka góra-dół) przez około 15-20 minut (do delikatnego zrumienienia).
Gotowe ciasteczka na dzień babci przełóż do puszki lub słoika. Starannie zapakuj. Babcia z pewnością ucieszy się z takiego prezentu.