Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe i szybkie do zrobienia. Kruche w smaku.
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 150
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6934
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 286
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 217
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 522
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 150
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6934
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 286
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 217
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 522
Składniki
Mąkę z solą przesiać na blat. Masło i margarynę zetrzeć na grubych oczkach. Stopniowo dolewać piwo. Zarobić ciasto. Podzielić na cztery równe części. Każdą cienko rozwałkować i pociąć na kwadraty. Na środku każdego -kłaść po łyżeczce twardej marmolady a rogi zawinąć do środka. Kłaść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec przez 20 minut w tem. 180 stopni. Upieczone ciastka oprószyć cukrem pudrem.