Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka na żółtkach są to pyszne i kruche ciasteczka. Wprost idealne do kawy. Niezwykła kruchość zawdzięczają dodaniu do ciasta ugotowanych a nie surowych żółtek. Ten mały myk nadaje ciastu niezwykłej wręcz kruchości.
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 18
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 56
Domowa chałwa to jeden z najsmaczniejszych deserów wywodzących się z Iranu i...
Odsłon: 26528
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 18
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 56
Domowa chałwa to jeden z najsmaczniejszych deserów wywodzących się z Iranu i...
Odsłon: 26528
Składniki
Mąkę przesiewam. Do mąki dodaje zimne masło, cukier oraz ugotowane żółtka. Zagniatam ciasto, które chłodzę w lodówce przez godzinę. Po godzinie ciasto wyjmuję z lodówki i wałkuje na grubość około 0,5 cm. Z ciasta wykrawam np.: gwiazdki, serduszka. Ciastka układam na blaszce do pieczenia przykrytej papierem do pieczenia. Piekę ciastka około 8 minut w 1870-180 stopniach(do przyrumienienia). Studzę.
Zapraszam na mojego bloga!