Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka na żółtkach są to pyszne i kruche ciasteczka. Wprost idealne do kawy. Niezwykła kruchość zawdzięczają dodaniu do ciasta ugotowanych a nie surowych żółtek. Ten mały myk nadaje ciastu niezwykłej wręcz kruchości.
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6707
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 212
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 148
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 404
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6707
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 212
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 148
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 404
Składniki
Mąkę przesiewam. Do mąki dodaje zimne masło, cukier oraz ugotowane żółtka. Zagniatam ciasto, które chłodzę w lodówce przez godzinę. Po godzinie ciasto wyjmuję z lodówki i wałkuje na grubość około 0,5 cm. Z ciasta wykrawam np.: gwiazdki, serduszka. Ciastka układam na blaszce do pieczenia przykrytej papierem do pieczenia. Piekę ciastka około 8 minut w 1870-180 stopniach(do przyrumienienia). Studzę.
Zapraszam na mojego bloga!