Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka na żółtkach są to pyszne i kruche ciasteczka. Wprost idealne do kawy. Niezwykła kruchość zawdzięczają dodaniu do ciasta ugotowanych a nie surowych żółtek. Ten mały myk nadaje ciastu niezwykłej wręcz kruchości.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1653
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1145
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2208
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1653
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1145
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2208
Składniki
Mąkę przesiewam. Do mąki dodaje zimne masło, cukier oraz ugotowane żółtka. Zagniatam ciasto, które chłodzę w lodówce przez godzinę. Po godzinie ciasto wyjmuję z lodówki i wałkuje na grubość około 0,5 cm. Z ciasta wykrawam np.: gwiazdki, serduszka. Ciastka układam na blaszce do pieczenia przykrytej papierem do pieczenia. Piekę ciastka około 8 minut w 1870-180 stopniach(do przyrumienienia). Studzę.
Zapraszam na mojego bloga!