Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne ciasteczka orzechowe z okienkiem.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31304
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14493
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1384
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31304
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14493
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1384
Składniki
W misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, cukrem i cukrem waniliowym. Dodać pokrojone zimne masło, białko i mielone orzechy. Ze składników zagnieść kulę, zawinąć w folię, włożyć na ok. 30 minut do lodówki. Po schłodzeniu ciasto wałkować na grubość 4 mm w połowie ciasteczek zrobić okienko, piec ok 12 minut w nagrzanym piekarniku do 180 stopni. Ciasteczka po wystudzeniu przekładamy ulubionym dżemem i posypujemy cukrem pudrem.