Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne ciasteczka orzechowe z okienkiem.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27986
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27986
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Składniki
W misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, cukrem i cukrem waniliowym. Dodać pokrojone zimne masło, białko i mielone orzechy. Ze składników zagnieść kulę, zawinąć w folię, włożyć na ok. 30 minut do lodówki. Po schłodzeniu ciasto wałkować na grubość 4 mm w połowie ciasteczek zrobić okienko, piec ok 12 minut w nagrzanym piekarniku do 180 stopni. Ciasteczka po wystudzeniu przekładamy ulubionym dżemem i posypujemy cukrem pudrem.