Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasteczka owsiane"
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 110
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31266
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 409
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 110
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31266
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 409
Składniki
Płatki owsiane upraż na suchej patelni, wystudź. Masło rozpuść, wystudź. Do naczynia wsyp płatki, mąkę, proszek do pieczenia, cukier i sól. Dokładnie wymieszaj. Zalej rozpuszczonym masłem, dodaj jajka. Wyrób ciasto ręcznie.
Z ciasta formuj kulki większe od orzecha włoskiego. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Układaj na nim kulki, spłaszczaj je łyżką na grubość centymetra.
Piecz je 25 minut w temp. 180° C. Wyjmij, wystudź. Ciastka po dokładnym wystudzeniu przechowuj w blaszanej puszce.
CZAS: około 60 minutŹródło: Dobry Tydzień