Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 63
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 205
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 109
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 63
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 205
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 109
Składniki
W blenderze rozdrobnić na mniejsze kawałki płatki owsiane i połączyć z roztopionym masłem ubić jako z cukrem na puszystą masę , dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać ubijając , masę dodać do płatków z rozpuszczonym masłem i dokładnie wymieszać.
Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia , nakładać na papier przygotowaną masę w formie ciasteczek na jedno ciastko ok. 2 łyżek masy lekko spłaszczając, w pewnej odległości od siebie bo ciasteczka rosną , piec w temp. 175 st C przez ok. 10-15 min do zrumienienia się brzegów , studzić na blasze ponieważ są jeszcze miękkie a dostudzać na kratce. Przechowywać w zamkniętym pojemniku .