Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapas masła orzechowego i płatków owsianych zachęca mnie do pieczenia tych wspaniałych ciasteczek. Poste w wykonaniu, wspaniałe do kawy, herbaty, kakao, jako przekąska dla dzieci. Zawsze jest to coś domowego a nie kupczego, wolę podać dziecku takie ciasteczko. Zapraszam po przepis na ciasteczka owsiane w drugiej również pysznej odsłonie.
Mule w białym winie z wyraźną nutą czosnku to idealne danie na romantyczną ko...
Odsłon: 1176
Mule w białym winie z wyraźną nutą czosnku to idealne danie na romantyczną ko...
Odsłon: 1176
Składniki
W misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia.
W osobnym naczyniu ucieramy masło orzechowe z masłem prawdziwym, z cukrem trzcinowym i cukrem z wanilią przez kilka minut, aż masa nam pojaśnieje.
Ciągle miksując dodajemy jajka a potem dosypujemy mąkę i wszystko łączymy ze sobą. Na koniec wsypujemy płatki owsiane i już ręką wgniatamy je. Możemy dodać również ulubione bakalie. Dłońmi formujemy ciasteczka i układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170st. C i pieczemy ok. 20 min. funkcja góra/dół. Po wystudzeniu możemy ciasteczka udekorować czekoladą. Smacznego :) Zapraszam na blog www.pyszotki.pl