Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na błyskawiczne w przygotowaniu, mięciutkie i niesamowicie pyszne ciasteczka, które pokochają mali i duzi smakosze. Świetnie sprawdzą się na deser oraz jako energetyczna przekąska w ciągu dnia. Gorąco polecam! :)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2369
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3372
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1421
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2163
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2369
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3372
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1421
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2163
Składniki
Masło rozpuszczamy w rondelku. Do miski wsypujemy płatki owsiane, które delikatnie rozgniatamy w dłoniach i dodajemy do nich wiórki kokosowe, nasiona chia, mąkę, cukier kokosowy i proszek do pieczenia. Wszystkie suche składniki mieszamy, a następnie dodajemy do nich rozpuszczone masło, jajka i miód gryczany. Wszystko ponownie mieszamy i za pomocą łyżki układamy porcje masy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Każdą porcję delikatnie spłaszczamy i wyrównujemy. Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy przez około 12 minut (do zarumienienia).
Upieczone ciasteczka odstawiamy do ostygnięcia (tuż po wyjęciu z piekarnika są jeszcze bardzo miękkie). Jeśli wszystkie nie zostaną zjedzone to przechowujemy je w puszce, słoiku lub pojemniku próżniowym :) .
Życzę smacznego! :)