Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łudząco podobne do francuskich, ale mniej pracochłonne. Ciasteczka tanie i robione z produktów, które zawsze są w domu.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4151
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11362
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6514
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5486
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13538
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5313
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4151
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11362
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6514
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5486
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13538
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5313
Składniki
z margaryny, mąki i piwa zagniatamy ciasto. Wstawiamy przykryte na kilka godzin do lodówki- ja zostawiam w lodówce na całą noc.
Ciasto dzielimy na 3-4 części. Każdą wałkujemy- w zależności jak kto lubi- na grubość ok.2mm, kroimy w kwadraty, na środek kładziemy nadzienie, smarujemy brzegi wodą, składamy w trojkąty. Kładziemy na wysmarowaną blachę i pieczemy w ok.160 stopniach przez ok.10-15 minut aż się zrumienią. Po upieczeniu lukrujemy.
Z tej porcji wychodzi ok.50-60 sztuk.