Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łudząco podobne do francuskich, ale mniej pracochłonne. Ciasteczka tanie i robione z produktów, które zawsze są w domu.
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 25
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 133
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 25
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 133
Składniki
z margaryny, mąki i piwa zagniatamy ciasto. Wstawiamy przykryte na kilka godzin do lodówki- ja zostawiam w lodówce na całą noc.
Ciasto dzielimy na 3-4 części. Każdą wałkujemy- w zależności jak kto lubi- na grubość ok.2mm, kroimy w kwadraty, na środek kładziemy nadzienie, smarujemy brzegi wodą, składamy w trojkąty. Kładziemy na wysmarowaną blachę i pieczemy w ok.160 stopniach przez ok.10-15 minut aż się zrumienią. Po upieczeniu lukrujemy.
Z tej porcji wychodzi ok.50-60 sztuk.