Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasteczka pyszotki"
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 245
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 123
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 624
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 245
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 123
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 624
Składniki
Masło posiekaj z mąką, dodaj cukier puder i cukier waniliowy, żółtko, sól i zagnieć ciasto. Gdy nie chce się połączyć, dodaj odrobinę śmietany lub wody. Ciasto rozwałkuj. Wycinaj z niego ciasteczka. W połowie z nich kieliszkiem wytnij dziurki.
Ciasteczka przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 180°C na 15 minut. Marmoladę podgrzej, posmaruj nią całe ciasteczka, przykryj tymi z dziurką.
CZAS: około 45 MINUT
<strong>Pani Katarzyna Madej mieszka w Łodzi</strong>Źródło: Dobry Tydzień