Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są lekkie i pożywne. Szybki czas wypieku.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 911
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 85
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2138
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4156
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 911
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 85
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2138
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4156
Składniki
Z 1 opakowania kleiku ryżowego,1 kostki margaryny,3 jajek,1 szklanka cukru, 3-4 łyżeczek wiórków kokosowych,1 opakowania cukru waniliowego zagnieść na stolnicy ciasto.
Z ciasta uformować kulki wielkości orzecha włoskiego.
Wszystkie ciastka ostrożnie ułożyć w pewnej odległości od siebie na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia.
Blaszkę z ryżowymi ciasteczkami wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec 20 min.w temp.200 stopni.
Przed podaniem można ciastka posypać cukrem pudrem.
Najlepiiej wyjąć ciastka zaraz po upieczeniu z piekarnika .Jeśli zostaną w nim zbyt długo bardzo sie wysuszą.