Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są lekkie i pożywne. Szybki czas wypieku.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4123
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11283
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6479
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5467
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13489
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5263
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4123
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11283
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6479
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5467
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13489
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5263
Składniki
Z 1 opakowania kleiku ryżowego,1 kostki margaryny,3 jajek,1 szklanka cukru, 3-4 łyżeczek wiórków kokosowych,1 opakowania cukru waniliowego zagnieść na stolnicy ciasto.
Z ciasta uformować kulki wielkości orzecha włoskiego.
Wszystkie ciastka ostrożnie ułożyć w pewnej odległości od siebie na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia.
Blaszkę z ryżowymi ciasteczkami wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec 20 min.w temp.200 stopni.
Przed podaniem można ciastka posypać cukrem pudrem.
Najlepiiej wyjąć ciastka zaraz po upieczeniu z piekarnika .Jeśli zostaną w nim zbyt długo bardzo sie wysuszą.