Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są lekkie i pożywne. Szybki czas wypieku.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2247
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1351
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 508
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3517
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1161
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2247
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1351
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 508
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3517
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1161
Składniki
Z 1 opakowania kleiku ryżowego,1 kostki margaryny,3 jajek,1 szklanka cukru, 3-4 łyżeczek wiórków kokosowych,1 opakowania cukru waniliowego zagnieść na stolnicy ciasto.
Z ciasta uformować kulki wielkości orzecha włoskiego.
Wszystkie ciastka ostrożnie ułożyć w pewnej odległości od siebie na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia.
Blaszkę z ryżowymi ciasteczkami wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec 20 min.w temp.200 stopni.
Przed podaniem można ciastka posypać cukrem pudrem.
Najlepiiej wyjąć ciastka zaraz po upieczeniu z piekarnika .Jeśli zostaną w nim zbyt długo bardzo sie wysuszą.