Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękkie i smaczne. Przygotowuje się je szybko. Trochę czasu zajęło mi pieczenie, gdyż piekłam w kilku partiach. Serdecznie polecam.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 41
Wypróbuj koniecznie ten przepis na pyszną sałatkę brokułową doskonałą na każd...
Odsłon: 45
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 89
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 292
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 550
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 41
Wypróbuj koniecznie ten przepis na pyszną sałatkę brokułową doskonałą na każd...
Odsłon: 45
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 89
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 292
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 550
Składniki
Sezam lekko podprażyć na suchej patelni. Wystudzić. Jajka zmiksować z cukrem, ekstraktem waniliowym i masłem na jednolitą masę. Potem już łyżką wmieszać sezam, mąkę i proszek do pieczenia. Powstanie gesta, nieco klejąca się masa. Zwilżonymi w oleju dłońmi formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Należy zachować odstępy, gdyż ciastka rozpłaszczą się w trakcie pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C około 15 minut. Po wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem.