Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękkie i smaczne. Przygotowuje się je szybko. Trochę czasu zajęło mi pieczenie, gdyż piekłam w kilku partiach. Serdecznie polecam.
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 819
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 101
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 197
Polecam, pychota.
Odsłon: 486
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 278
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 819
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 101
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 197
Polecam, pychota.
Odsłon: 486
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 278
Składniki
Sezam lekko podprażyć na suchej patelni. Wystudzić. Jajka zmiksować z cukrem, ekstraktem waniliowym i masłem na jednolitą masę. Potem już łyżką wmieszać sezam, mąkę i proszek do pieczenia. Powstanie gesta, nieco klejąca się masa. Zwilżonymi w oleju dłońmi formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Należy zachować odstępy, gdyż ciastka rozpłaszczą się w trakcie pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C około 15 minut. Po wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem.