Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękkie i smaczne. Przygotowuje się je szybko. Trochę czasu zajęło mi pieczenie, gdyż piekłam w kilku partiach. Serdecznie polecam.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1194
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5723
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8790
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18279
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1194
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5723
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8790
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18279
Składniki
Sezam lekko podprażyć na suchej patelni. Wystudzić. Jajka zmiksować z cukrem, ekstraktem waniliowym i masłem na jednolitą masę. Potem już łyżką wmieszać sezam, mąkę i proszek do pieczenia. Powstanie gesta, nieco klejąca się masa. Zwilżonymi w oleju dłońmi formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Należy zachować odstępy, gdyż ciastka rozpłaszczą się w trakcie pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C około 15 minut. Po wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem.