Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak człowiek nie wie co zrobić z czasem to siedzi i wymyśla ciasteczka, hmm wymyśla ? raczej piecze bo już kiedyś robiłam takie tylko z inną masą lub nawet z marmoladą. Powiem wam że są bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, na pewno bardzo ucieszą się dzieci z takich słodkości ale myślę że nie tylko dzieci. Zatem zapraszam po przepis nic specjalnego a jednak.
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 241
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22485
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 250
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 241
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22485
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 250
Składniki
Gotowe ciasto francuskie rozwinąć, wyłożyć na nie masę krówka i rozsmarować po całości ( nie musi być równo ).
Jak już mamy rozsmarowaną masę wtedy zawijać ciasto jak roladę (nie musi być ścisło ). Zawinięte ciasto kroić w krążki po 2 cm.
Pokrojone krążki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Krążki układać odkrojoną częścią w stronę blaszki, następnie posmarować wcześniej roztrzepanym całym jajkiem.
Wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 180 stopni piec 25 minut w zależności od piekarnika do ładnego zarumienienia. Upieczone pozostawić do całkowitego wystygnięcia.
Takie ciastka idealnie nadają się do kawy jak również dla dzieci czy niespodziewanych się gości. Ciasteczka zrobiłam z jednej porcji ciasta jeśli ktoś potrzebuje większej ilości wystarczy zwiększyć produkty.