Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka z żurawiną i słonecznikiem są bardzo smaczne i sycące. Pyszny dodatek do porannej kawy.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 2896
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6501
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 2896
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6501
Składniki
Wszystkie gatunki mąki wymieszać z wiórkami kokosowymi, amarantusem i cukrem pudrem.
Amoniak wymieszać ze śmietaną. Dodać olej, miękkie masło, amoniak ze śmietaną, rodzynki, żurawinę i skórkę pomarańczową.
Zagnieść ciasto, uformować wałek, zawinąć w folię i włożyć do zamrażarki na pół godziny. Następnie ostrym nożem pokroić na 1 cm krążki.
Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, posmarować jajkiem wymieszanym z mlekiem i cukrem.
Posypać ziarnami słonecznika. Piekarnik nagrzać do 180 stopni, włożyć blaszkę z ciasteczkami i upiec na złoty kolor.