Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka twarogowe z cukrem
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 55
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 58
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 193
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11023
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 55
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 58
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 193
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11023
Składniki
Do miski przekładamy zimne pokrojone na mniejsze kawałki masło, twaróg, żółtka oraz make pszenną. Całość szybko zagniatamy do połączenia się składników. Ciasto zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do schłodzenia do lodówki na godzinę. Blat oraz ciasto posypać odrobiną mąki i rozwałkować całość ciasta na grubość 2-3 mm. Szklanką o średnicy ok. 7 mm wykrawać krążki. Jedną stronę krążka kładziemy na przygotowanym cukrze wsypanym np. do miseczki. Krążek składamy na pół cukrem na zewnątrz, a następnie ponownie na pół. Ciastka przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 190 stopni i pieczemy ok. 25 minut, aż ładnie się zarumienią. Smacznego!