Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka twarogowe z cukrem
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2524
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2529
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 501
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 1382
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2524
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2529
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 501
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 1382
Składniki
Do miski przekładamy zimne pokrojone na mniejsze kawałki masło, twaróg, żółtka oraz make pszenną. Całość szybko zagniatamy do połączenia się składników. Ciasto zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do schłodzenia do lodówki na godzinę. Blat oraz ciasto posypać odrobiną mąki i rozwałkować całość ciasta na grubość 2-3 mm. Szklanką o średnicy ok. 7 mm wykrawać krążki. Jedną stronę krążka kładziemy na przygotowanym cukrze wsypanym np. do miseczki. Krążek składamy na pół cukrem na zewnątrz, a następnie ponownie na pół. Ciastka przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 190 stopni i pieczemy ok. 25 minut, aż ładnie się zarumienią. Smacznego!