Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, kruche, bardzo smaczne. Moje ulubione. Łatwe i niewymagające czasu.
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6905
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5123
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2113
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6905
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5123
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2113
Składniki
Mąkę, proszek do pieczenia, cukier puder przesiać do miski i wymieszać. Dodać żółtka, masło, cukier waniliowy i oliwę - zagnieść ciasto. Gotowe ciasto nakładać do maszynki i wyciskać ciastka na papierze do pieczenia.
Piec w temperaturze 180 stopni około 10 minut. Na złoty kolor. Gotowe.