Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajne, chrupkie ciasteczka. Posypane cukrem pudrem i startą czekoladą pięknie wyglądają na półmisku. Przygotowanie ich jest bardzo szybkie. Z podanych proporcji wyszło piętnaście ciasteczek. Polecam.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25835
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2911
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1369
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25835
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2911
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1369
Składniki
Olejem kujawskim wysmarować foremkę na muffinki. Ciasto francuskie pokroić na kwadraty o boku około 10 cm. Pokrojone kawałki włożyć do zagłębień w foremce. Bakalie przepłukać ciepłą wodą. Daktyle i morele pokroić. Nakładać po łyżce na poszczególne kawałki ciasta. Następnie rogi ciasta założyć na siebie. Piec w nagrzanym piekarniku do 200 st. C około 25 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem i starta czekoladą.