Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajne, chrupkie, smaczne. Z podanych proporcji wychodzi około trzydziestu ciastek.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 371
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 63
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 371
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 63
Składniki
Z podanych składników przygotować ciasto i dać na niecałą godzinę do lodówki. Następnie odrywać kawałki masy i robić z niej kulki wielkości orzechów włoskich. Układać je na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując odstęp. W trakcie pieczenia ciastka się rozpłaszczą. Piec w 180 st. C około 15 minut.