Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe, nie za słodkie. Polecam :)
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31530
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 15481
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1434
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31530
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 15481
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1434
Składniki
Suche składniki po przesianiu wymieszać ze sobą. Dołożyć miękkie masło, esencję waniliowa i żółtko. Zagnieść, a następnie zrobić z ciasta wałek. Blat należy podsypać mąką, aby ciasto nie przyklejało się. Kroimy nożem krążki na grubość 2-3 cm. Lekko spłaszczamy i kładziemy do formy do pieczenia. Wtedy dopiero robimy dołek. Pieczemy 15-17 minut w 170*, grzanie dół. Gorzka czekoladę topimy w mikrofalówce i nakładamy ją na upieczone ciasteczka. Cukierki toffi zależy czy są twarde czy te z miękkich, najlepiej roztopić w kąpieli wodnej. I również nałożyć na ciasteczka.