Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasteczka z gruszką"
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 225
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 358
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 225
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 358
Składniki
Rolkę ciasta francuskiego rozmroź przez noc w lodówce. Rozwiń, po czym pokrój na dziewięć kawałków. Podpiecz je przez kwadrans w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
Gruszkę umyj (nie obieraj), przekrój na pół i wydrąż gniazda nasienne. Potnij ją na cienkie plasterki, po czym rozłóż je na tarcie, posmaruj miodem i posyp orzeszkami.
Piecz ciastka 10 minut. Udekoruj je listkami mięty.
Czas: 50 min. 1 porcja = 140 kcal.Źródło: Kurier TV