Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasteczka z mąki ryżowej i płatków owsianych, z dodatkiem miodu lipowego i soku z mandarynek. Pachnące, kruche, do kawki w jesienne wieczory idealne.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31391
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14938
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1404
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31391
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14938
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1404
Składniki
Do miski wsypać mąkę, płatki, słonecznik, proszek do pieczenia -wymieszać. Dodać miód, olej i sok wyciśnięty z mandarynek- wymieszać. Przygotować mikser i powoli miksować dodając wodę. Masa na ciastka będzie klejąca.
Z masy uformować małe kuleczki, rozpłaszczać je dłonią i układać na papierze do pieczenia w odstępach. Piec około 20 minut w temp. 180 st. Ciasteczka są popękane, kruche (bardzo!) i pięknie pachną mandarynkami. Szybka słodka przekąska dla dzieciaków, ale nie tylko dla nich ;)