Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasteczka z mąki ryżowej i płatków owsianych, z dodatkiem miodu lipowego i soku z mandarynek. Pachnące, kruche, do kawki w jesienne wieczory idealne.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8677
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7280
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4983
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327956
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8677
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7280
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4983
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327956
Składniki
Do miski wsypać mąkę, płatki, słonecznik, proszek do pieczenia -wymieszać. Dodać miód, olej i sok wyciśnięty z mandarynek- wymieszać. Przygotować mikser i powoli miksować dodając wodę. Masa na ciastka będzie klejąca.
Z masy uformować małe kuleczki, rozpłaszczać je dłonią i układać na papierze do pieczenia w odstępach. Piec około 20 minut w temp. 180 st. Ciasteczka są popękane, kruche (bardzo!) i pięknie pachną mandarynkami. Szybka słodka przekąska dla dzieciaków, ale nie tylko dla nich ;)