Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasteczka z selerem"
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1466
Polecam.
Odsłon: 245
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 62
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 259
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1466
Polecam.
Odsłon: 245
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 62
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 259
Składniki
Mąkę przesiej przez sito, dodaj masło, posiekaj, dodaj żółtko, wyrób ciasto. Zawiń w folię, włóż na 30 minut do lodówki. Ciasto rozwałkuj, szklanką wykrój krążki. Ułóż na papierze i piecz 15 minut w 200°C.
Seler obierz, pokrój w kostkę, zalej wodą i gotuj do miękkości. Do blendera włóż wszystkie masy, zmiksuj. Nakładaj ja na ciasteczka, udekoruj natką.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień