Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciastka biszkoptowe"
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1071
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 58
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 139
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1071
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 58
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 139
Składniki
Oddziel żółtka od białek. Do białek dodaj połowę cukru i ubij na sztywną pianę. Roztrzep żółtka z resztą cukru. Dodaj cukier waniliowy, skórkę z cytryny i wymieszaj. Połącz ze sobą obie masy i delikatnie wmieszaj przesianą mąkę.
Wlej ciasto do posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką formy i wyrównaj powierzchnię. Rozgrzej piekarnik do 180°C i piecz przez 20 minut, aż ciasto się zarumieni.
Po upieczeniu odstaw korpus, aby ostygł. Następnie pokrój go w poprzek na trzy warstwy. Każdą z nich posmaruj dżemem porzeczkowym i złóż z powrotem.
Pokrój na kawałki. Każdy kawałek ozdób słodką, bitą śmietaną, świeżymi lub mrożonymi porzeczkami oraz listkiem mięty lub melisy.Źródło: TV14