Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto mieć w domu swojskie ciasteczka. Przechowywane w puszce czy słoiku długo zachowują świeżość. Dobrze mieć je pod ręką, kiedy zechce nam się słodkości do kawy czy herbaty. Przydadzą się też dla niespodziewanych gości. Z podanych składników zrobiłam 35 ciasteczek.
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 714
W ten sposób ugotowane jajka nie będą mieć zielonkawej obwódki na żółtku, no...
Odsłon: 306
Przepyszny chleb dyniowy, zawsze robię 2 szt., ta sama praca, piekarnik raz p...
Odsłon: 103
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 96
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 45
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 714
W ten sposób ugotowane jajka nie będą mieć zielonkawej obwódki na żółtku, no...
Odsłon: 306
Przepyszny chleb dyniowy, zawsze robię 2 szt., ta sama praca, piekarnik raz p...
Odsłon: 103
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 96
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 45
Składniki
Czekoladę pokroić nożem na mniejsze kawałki. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Wlać olej i jeszcze chwilę miksować na wolnych obrotach. Następnie wsypać obie mąki, kakao i proszek do pieczenia. Zmiksować do połączenia składników, najlepiej hakami bo ciasto zrobi się gęste. Na koniec dodać pokrojoną czekoladę i zagnieść ciasto ręką.
Dłonie zwilżyć olejem. Odrywać po kawałku ciasta i formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Kulki układać na blasze, wyłożonej papierem do pieczenia i delikatnie spłaszczyć.
Blaszkę z ciastkami wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piec 15-17 minut. Po upieczeniu ciasteczka zostawić na blaszce do wystudzenia. Dopiero wtedy ściągać z blaszki.