Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czekolada i chili - kapitalne połączenie
Tajemnicą soczystej łopatki jest warstwa tłuszczyku z zewnątrz. Można tak prz...
Odsłon: 53
Steki z kalafiora to nic innego, jak upieczony kalafior w formie plastrów wyc...
Odsłon: 26729
Jeśli sądziliście, że znacie już wszystkie sposoby na podanie białej kiełbasy...
Odsłon: 352
Tajemnicą soczystej łopatki jest warstwa tłuszczyku z zewnątrz. Można tak prz...
Odsłon: 53
Steki z kalafiora to nic innego, jak upieczony kalafior w formie plastrów wyc...
Odsłon: 26729
Jeśli sądziliście, że znacie już wszystkie sposoby na podanie białej kiełbasy...
Odsłon: 352
Składniki
Mąkę przesiać do miski z kakao, proszkiem do pieczenia, sodą i cynamonem. Dodać cukier i wymieszać. Dodać wystudzone stopione masło i chili, zagnieść kruszonkę. Dodać miód i posiekaną czekoladę, wyrobić ciasto.
Ciasto podzielić na 16 różnych części , utoczyć z nich kulki, ułożyć na wyścielonej pergaminem blasze, zachowując znaczne odstępy. Kulki spłaszczyć
Ciastka piec 10 minut w 180 C. Studzić kilka minut na blasze, następnie przełożyć na kratkę.