Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czekolada i chili - kapitalne połączenie
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10670
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9099
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10670
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9099
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Składniki
Mąkę przesiać do miski z kakao, proszkiem do pieczenia, sodą i cynamonem. Dodać cukier i wymieszać. Dodać wystudzone stopione masło i chili, zagnieść kruszonkę. Dodać miód i posiekaną czekoladę, wyrobić ciasto.
Ciasto podzielić na 16 różnych części , utoczyć z nich kulki, ułożyć na wyścielonej pergaminem blasze, zachowując znaczne odstępy. Kulki spłaszczyć
Ciastka piec 10 minut w 180 C. Studzić kilka minut na blasze, następnie przełożyć na kratkę.