Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciastka francuskie ze śliwkami"
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 731
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 160
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31363
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 434
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 731
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 160
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31363
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 434
Składniki
Śliwki umyj, wydryluj, zasyp cukrem żelujacym i wymieszaj.
Ciasto rozmroź, najlepiej zostawiając na noc w lodówce. Pokrój je na kwadraty, a na środku ułóż śliwki w cukrze.
Nasmaruj ciastka osolonym roztrzepanym żółtkiem. Wstaw je na kwadrans do piekarnika rozgrzanego do 200°C.
Podawaj z miodem.Źródło: Kurier TV