Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 204
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 81
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 204
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 81
Składniki
Ciasto: Mąkę przesiać na stolnicy. Dodać cukier, cukier waniliowy, jajko, proszek do pieczenia, margarynę i zagnieść ciasto. Odrywać kawałki ciasta i formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Kulki spłaszczyć i z jednej strony rozciągnąć tworząc "łezkę". Ciastka ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 15 minut w temperaturze 180 stopni. Ciastka ostudzić.
Dekoracja: Czekoladę rozpuścić wraz z mlekiem. 3/4 ciastka posmarować czekoladą i posypać posypką. Z przodu narysować oczy i nos.