Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 851
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1037
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2074
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 851
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1037
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2074
Składniki
Ciasto: Mąkę przesiać na stolnicy. Dodać cukier, cukier waniliowy, jajko, proszek do pieczenia, margarynę i zagnieść ciasto. Odrywać kawałki ciasta i formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Kulki spłaszczyć i z jednej strony rozciągnąć tworząc "łezkę". Ciastka ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 15 minut w temperaturze 180 stopni. Ciastka ostudzić.
Dekoracja: Czekoladę rozpuścić wraz z mlekiem. 3/4 ciastka posmarować czekoladą i posypać posypką. Z przodu narysować oczy i nos.