Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasteczka maszynkowe z mąki pszennej tortowej i mąki owsianej. Są pyszne i łatwe do zrobienia.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 897
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1824
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6362
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 897
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1824
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6362
Składniki
Do miski wsypać mąkę owsianą i mąkę pszenną, cukier puder, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, wiórki kokosowe i budyń w proszku. Wbić jajko (dość duże) i dodać pokrojone na kawałki zimne masło. Wszystko zagnieść na jednolite ciasto. Blachę z wyposażenia piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. W maszynce do mielenia mięsa zamontować przystawkę do robienia ciastek, wybrać jeden z otworów i porcjami wkładać zagniecione ciasto. Wychodzące paski ciasta układać na blaszce i dzielić nożem na pożądanej długości ciastka. Piec ok. 15-20 minut w 180 stopniach. Wystudzić na kratce.