Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciastka z mielonymi migdałami i dżemem malinowym posypane płatkami migdałowymi. Pyszne połączenie smaków
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 114
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6890
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 273
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 209
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 494
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 114
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6890
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 273
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 209
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 494
Składniki
Zmieszać w misce mąkę, mielone migdały, proszek do pieczenia, przyprawy i sól. W drugiej misce zmiksować na gładką masę ( ok 2 minuty) olej, cukier i jajko. Zmieszać suche składniki z mokrymi. Wyłożyć blachę papierem do pieczenia. Mokrymi dłońmi formować kulki wielkości orzecha włoskiego, układać na blasze zachowując odstęp, każdą kulkę spłaszczyć. Piec 8 minut w 180 stopniach. Odstawić do całkowitego przestygnięcia. Następnie każde ciastko posmarować niewielką ilością dżemu, posypać płatkami migdałowymi i cukrem pudrem.