Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciastka z mielonymi migdałami i dżemem malinowym posypane płatkami migdałowymi. Pyszne połączenie smaków
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8677
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7280
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4984
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327958
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8677
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7280
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4984
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327958
Składniki
Zmieszać w misce mąkę, mielone migdały, proszek do pieczenia, przyprawy i sól. W drugiej misce zmiksować na gładką masę ( ok 2 minuty) olej, cukier i jajko. Zmieszać suche składniki z mokrymi. Wyłożyć blachę papierem do pieczenia. Mokrymi dłońmi formować kulki wielkości orzecha włoskiego, układać na blasze zachowując odstęp, każdą kulkę spłaszczyć. Piec 8 minut w 180 stopniach. Odstawić do całkowitego przestygnięcia. Następnie każde ciastko posmarować niewielką ilością dżemu, posypać płatkami migdałowymi i cukrem pudrem.