Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kilka prostych składników, odrobina wolnego czasu i kruche ciasteczka będą gotowe do jedzenia! Gwarantujemy, że wasi domownicy i goście pokochają ich smak i poproszą o więcej! Dawniej do ich przygotowania wykorzystywano maszynkę do mielenia mięsa. Obecnie możemy nadać im finezyjne kształty używając szprycy cukierniczej z odpowiednią końcówką lub skorzystać z prostszego sposobu, jakim jest rozwałkowanie ciasta i wycinanie kształtów przy użyciu foremek lub szklanki.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4551
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417942
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4551
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417942
Składniki
Skwarki mielimy przy użyciu maszynki do mielenia mięsa.
Do zmielonych skwarek dodajemy mąkę, jedno całe jajko, jedno żółtko, proszek do pieczenia i cukier. Zagniatamy ciasto.
Z gotowego ciasta formujemy ciasteczka. Do tego celu możemy wykorzystać starą maszynkę do mielenia mięsa z odpowiednią końcówką, szprycę cukierniczą lub wykorzystać ręce i formować małe kuleczki w dłoniach.
Gotowe ciasteczka ze skwarkami układamy na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 15 minut.