Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś o ciasteczkach owsianych: delikatnych i lekko wilgotnych w środku, pachnących cynamonem i naładowanych dużą ilością bakalii. Uwielbiam te ciasteczka, bo są dla mnie pyszną przekąska kiedy napada mnie ochota na coś słodkiego.
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 37
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5643
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 88
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 541
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 37
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5643
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 88
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 541
Składniki
W misce utrzeć masło z cukrem około 2-3 minuty Dodać jajko i utrzeć całość około 2-3 minut W drugiej misce zmieszać mąkę z sodą, solą i cynamonem Wymieszać mąkę z masą mokrą, dodać płatki owsiane i wymieszać Na koniec dodać bakalie i całość wymieszać Masę odstawić do lodówki na około godzinę
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni Blachę wyłożyć papierem do pieczenia Formować kuleczki około 2 cm i wyłożyć na papierze, zostawiać około 3 cm przerwy miedzy kulkami, bo rozleją się na płaskie ciasteczka podczas pieczenia
Piec około 13-14 minut Po wyciągnięciu z pieca pozostawić na blaszce na około 5 minut, żeby ciasteczka stwardniały (nie zdejmować z papieru do pieczenia, bo będa jeszcze miekkie) Wyłożyć delikatnie na kratkę do wystygnięcia