Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś o ciasteczkach owsianych: delikatnych i lekko wilgotnych w środku, pachnących cynamonem i naładowanych dużą ilością bakalii. Uwielbiam te ciasteczka, bo są dla mnie pyszną przekąska kiedy napada mnie ochota na coś słodkiego.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 68
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 234
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2840
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 68
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 234
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2840
Składniki
W misce utrzeć masło z cukrem około 2-3 minuty Dodać jajko i utrzeć całość około 2-3 minut W drugiej misce zmieszać mąkę z sodą, solą i cynamonem Wymieszać mąkę z masą mokrą, dodać płatki owsiane i wymieszać Na koniec dodać bakalie i całość wymieszać Masę odstawić do lodówki na około godzinę
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni Blachę wyłożyć papierem do pieczenia Formować kuleczki około 2 cm i wyłożyć na papierze, zostawiać około 3 cm przerwy miedzy kulkami, bo rozleją się na płaskie ciasteczka podczas pieczenia
Piec około 13-14 minut Po wyciągnięciu z pieca pozostawić na blaszce na około 5 minut, żeby ciasteczka stwardniały (nie zdejmować z papieru do pieczenia, bo będa jeszcze miekkie) Wyłożyć delikatnie na kratkę do wystygnięcia