Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjne kruche ciasteczka z czekoladą, po które każdy sięgnie z ogromną przyjemnością. Ciastka pieguski skradną serca zarówno małych, jak i dużych łakomczuchów. Te zrobione samodzielnie będą zdecydowanie smaczniejsze i zdrowsze od sklepowych odpowiedników. Można się nimi delektować przy kubku gorącej kawy lub kakao.
Jeśli pistacje to twoja słabość, te pączki skradną twoje serca od pierwszego...
Odsłon: 1109
Dwa blaty kakaowego ciasta biszkoptowego przełożonego kremem na bazie masła,...
Odsłon: 1643
Roladki z kurczaka ze szpinakiem, mozzarellą i marchewką, to elegancki obiad,...
Odsłon: 4487
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 121
Jeśli pistacje to twoja słabość, te pączki skradną twoje serca od pierwszego...
Odsłon: 1109
Dwa blaty kakaowego ciasta biszkoptowego przełożonego kremem na bazie masła,...
Odsłon: 1643
Roladki z kurczaka ze szpinakiem, mozzarellą i marchewką, to elegancki obiad,...
Odsłon: 4487
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 121
Składniki
Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia, cukier, następnie wbijamy jedno jajko, dodajemy miękkie masło pokrojone w kostkę oraz posiekaną czekoladę. Z podanych składników zagniatamy gładkie ciasto.
Z ciasta formujemy kulkę, którą owijamy folią spożywczą. Zawinięte ciasto wkładamy na godzinę do lodówki.
Po tym czasie wyjmujemy ciasto z lodówki, odwijamy z folii, formujemy z niego wałeczek i kroimy na równej wielkości kawałki. Z każdego kawałka formujemy płaski placuszek.
Ciasteczka układamy na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia. Pieguski pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni przez około 12-15 minut.