Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche, smaczne a przechowywane w zamkniętym pojemniku pozostają wciąż świeże nawet do kilku tygodni.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7508
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2468
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7508
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2468
Składniki
Mąkę z solą przesiać na blat. Masło i margarynę zetrzeć na grubych oczkach. Stopniowo dolewać piwo. Zarobić ciasto. Owinąć folią i włożyć na godzinę do lodówki. Podzielić na cztery równe części. Każdą cienko rozwałkować i wyciąć kółka lub inne, dowolne kształty. Każde posmarować żółtkiem z dodatkiem dwóch łyżek mleka . Kłaść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec przez 20 minut w tem. 180 stopni. Upieczone ciastka oprószyć cukrem pudrem. Można przechowywać w zamkniętym pojemniku nawet do kilku tygodni a pozostaną kruche i smaczne.