Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche, smaczne a przechowywane w zamkniętym pojemniku pozostają wciąż świeże nawet do kilku tygodni.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1555
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1134
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2188
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1555
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1134
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2188
Składniki
Mąkę z solą przesiać na blat. Masło i margarynę zetrzeć na grubych oczkach. Stopniowo dolewać piwo. Zarobić ciasto. Owinąć folią i włożyć na godzinę do lodówki. Podzielić na cztery równe części. Każdą cienko rozwałkować i wyciąć kółka lub inne, dowolne kształty. Każde posmarować żółtkiem z dodatkiem dwóch łyżek mleka . Kłaść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec przez 20 minut w tem. 180 stopni. Upieczone ciastka oprószyć cukrem pudrem. Można przechowywać w zamkniętym pojemniku nawet do kilku tygodni a pozostaną kruche i smaczne.