Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche, smaczne a przechowywane w zamkniętym pojemniku pozostają wciąż świeże nawet do kilku tygodni.
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 77
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6841
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 256
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 196
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 469
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 77
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6841
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 256
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 196
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 469
Składniki
Mąkę z solą przesiać na blat. Masło i margarynę zetrzeć na grubych oczkach. Stopniowo dolewać piwo. Zarobić ciasto. Owinąć folią i włożyć na godzinę do lodówki. Podzielić na cztery równe części. Każdą cienko rozwałkować i wyciąć kółka lub inne, dowolne kształty. Każde posmarować żółtkiem z dodatkiem dwóch łyżek mleka . Kłaść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec przez 20 minut w tem. 180 stopni. Upieczone ciastka oprószyć cukrem pudrem. Można przechowywać w zamkniętym pojemniku nawet do kilku tygodni a pozostaną kruche i smaczne.