Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne ciasteczka, które można piec same i z nadzieniem.
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 101
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 106
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 101
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 106
Składniki
Cukier, masło ,twaróg i mąkę umieścić w misie miksera. Chwilę wyrabiać. Jeśli masa wyda się nam za rzadka, podsypać mąką. Owinąć folią i umieścić na 2-3 godziny w lodówce. Rozwałkować na grubość 5-7 mm. Wycinać kółka. Na każdej połówce wyciętego kółka położyć plaster jabłka. Zwinąć na pół. Posmarować roztrzepanymi żółtkami . Mocno obsypać cukrem trzcinowym. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec na złoty kolor (około 15 minut), w tem. 175 stopni.