Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne ciasteczka, które można piec same i z nadzieniem.
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 144
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6932
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 283
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 217
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 519
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 144
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6932
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 283
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 217
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 519
Składniki
Cukier, masło ,twaróg i mąkę umieścić w misie miksera. Chwilę wyrabiać. Jeśli masa wyda się nam za rzadka, podsypać mąką. Owinąć folią i umieścić na 2-3 godziny w lodówce. Rozwałkować na grubość 5-7 mm. Wycinać kółka. Na każdej połówce wyciętego kółka położyć plaster jabłka. Zwinąć na pół. Posmarować roztrzepanymi żółtkami . Mocno obsypać cukrem trzcinowym. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec na złoty kolor (około 15 minut), w tem. 175 stopni.