Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne ciasteczka, które można piec same i z nadzieniem.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10392
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5991
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5314
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12836
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4583
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10392
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5991
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5314
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12836
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4583
Składniki
Cukier, masło ,twaróg i mąkę umieścić w misie miksera. Chwilę wyrabiać. Jeśli masa wyda się nam za rzadka, podsypać mąką. Owinąć folią i umieścić na 2-3 godziny w lodówce. Rozwałkować na grubość 5-7 mm. Wycinać kółka. Na każdej połówce wyciętego kółka położyć plaster jabłka. Zwinąć na pół. Posmarować roztrzepanymi żółtkami . Mocno obsypać cukrem trzcinowym. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec na złoty kolor (około 15 minut), w tem. 175 stopni.