Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciastka z budyniem i owocami"
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 643
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 179
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 643
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 179
Składniki
Masło utrzyj, uformuj z niego prostokąt, rozwałkuj pod mokrym, płótnem lub folią. Z mąki, jajka, wody, octu i soli wyrób ciasto. Odstaw.
Rozwałkuj z niego duży placek, połóż masło, przykryj ciastem, wałkuj do przodu. Złóż na kilka części, odstaw do lodówki na 2 godziny. Tak rób czterokrotnie. Rozwałkuj ciasto na grubość 5 mm. Wykrawaj kółka.
Zrób budyń. Gdy wystygnie, kładź łyżkę na kółko ciasta, na to owoc. Posmaruj rozmąconym jajkiem. Piecz 20 minut w temperaturze 180° C.Źródło: Dobry Tydzień