Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciastka z nasionami chia"
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 724
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 158
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31359
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 433
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 724
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 158
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31359
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 433
Składniki
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, solą, cukrem pudrem i nasionami chia (możesz je zastąpić makiem lub sezamem). Dodaj masło, żółtka, olej oraz ekstrakt waniliowy, zagnieć jednolite ciasto.
Porcje ciasta nakładaj do maszynki do wyciskania ciastek. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia i wyciskaj ciasteczka. Jeśli nie masz maszynki, formuj z ciasta kulki, układaj je na blaszce i spłaszczaj ręką. Włóż do nagrzanego piekarnika. Piecz ok. 15 minut w 180oC.Źródło: Chwila dla Ciebie