Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciastka z pomarańczami"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Składniki
Z podanych składników szybko zagnieć ciasto, zawiń je w folię, włóż na 30-40 min do lodówki. Po tym czasie ciasto dość cienko rozwałkuj i kubeczkiem lub większą filiżanką wytnij kółka. Rozgrzej piekarnik (180oC). Blachę (lub dwie) wyłóż papierem do pieczenia. Ułóż ciastka, piecz ok. 20 min. Następnie wyjmij z piekarnika i ostudź.
Ciastka posmaruj dżemem lub marmoladą. Schłodzoną śmietanę ubij na sztywno, pod koniec dodaj cukier waniliowy do smaku. Udekoruj ciastka, na wierzchu ułóż fileciki z pomarańczy lub mandarynki i od razu podaj.Źródło: Świat kobiety