Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjne maślane ciasteczka z suszonymi jabłkami.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 361
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 383
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 820
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 361
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 383
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 820
Składniki
Wychodzi około 20 większych ciastek. Ja miałam jabłka o średnim zasuszeniu. Mąkę, cukier, masło i jabłka zmiksować na kruszonkę. Dodać jajko zmiksować. Z ciasta zrobić 2 walce, pokroić w plastry ok.2 cm grubości, lekko przygnieść i umieścić po 1 kawałku orzeszka. Piec w 185 C około 13 - 18 minut. Krócej pieczone będą jaśniejsze i bardziej miękkie, dłużej pieczone będą ciemniejsze i bardziej chrupiące. Moje są ciemniejsze.