Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto ze składników, które z pewnością macie już w swojej kuchni. Wszystkie produkty do przygotowania tego deseru odmierzycie przy użyciu zwykłej łyżki. Ciasto wychodzi niezwykle puszyste i delikatne. Uda się każdemu i z pewnością wejdzie na listę Waszych ulubionych, sprawdzonych przepisów na szybki deser.
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 127
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od daw...
Odsłon: 170
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 312
Moja dzisiejsza ciap kapusta jest przygotowana do zagęszczonego sosu z pieczo...
Odsłon: 313
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 127
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od daw...
Odsłon: 170
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 312
Moja dzisiejsza ciap kapusta jest przygotowana do zagęszczonego sosu z pieczo...
Odsłon: 313
Składniki
Jaka wbijamy do miski i razem z cukrem miksujemy na puszystą masę.
Do masy jajecznej dodajemy stopniowo mąkę z proszkiem do pieczenia następnie wlewamy olej i mleko. Ciasto mieszamy łyżką do połączenia składników. Na sam koniec wlewamy sok z cytryny.
Ciasto możemy upiec w keksówce, formie na babkę lub tortownicy (średnica 20-24 cm). Formę smarujemy masłem i oprószamy bułką tartą. Ciasto wlewamy do środka. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni (grzałka góra - dół) przez około 35-40 minut (do suchego patyczka).
Upieczone ciasto studzimy. Przed podaniem możemy je udekorować cukrem pudrem i świeżymi owocami.