Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Odsłon: 167
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 299
Polecam.
Odsłon: 167
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 299
Składniki
Przygotowanie: Białka ubić z cukrem, dodać żółtka. Razem ubijać. Dodać resztę składników (wodę na końcu). Wymieszać. Piec w dużej prostokątnej blaszce ok. 30-40 min. w temp. 170 st. Po upieczeniu biszkopt podzielić na dwie części. Masa: Masło utrzeć na krem, dodając łyżką stopniowo mleko skondensowane (ugotowane na masę krówkową, ostudzone). Składać ciasto: -1/2 biszkoptu -masa -warstwa herbatników -masa -warstwa herbatników -masa -warstwa herbatników -masa -1/2 biszkoptu Całość polać polewą czekoladową i posypać siekanymi orzechami. Odstawić do przegryzienia się składników. Trzymać ciasto w lodówce.