Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1302
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5829
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8837
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18463
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1302
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5829
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8837
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18463
Składniki
Przygotowujemy biszkopt: białka ubijamy z cukrem. Dodajemy żółtka, olej i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto dzielimy na 3 części. Do jednej dodajemy mak, do drugiej- wiórki kokosowe, a do trzeciej- kakao.
Na wyłożoną papierem do pieczenia blachę (40x 25 cm) nakładamy po łyżce ciasta z każdej porcji, aż do wyczerpania składników. Biszkopt pieczemy ok. 30 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 C. Studzimy.
Krem przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Biszkopta przekrawamy, przekładamy 3/4 kremu, resztą smarujemy wierzch. Dekorujemy wiórkami i dżemem.