Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto aniołek swoją nazwę wzięło nie tylko od całkowitej bieli, ale także delikatności i puszystości. Jest niczym anielskie pióra! Bardzo mocno jest w nim wyczuwalny kokos, dlatego ten deser będzie idealny dla jego miłośników.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19840
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 483
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6892
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242800
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19840
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 483
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6892
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242800
Składniki
Dzień przed przygotowaniem ciasta wstaw mleko kokosowe do lodówki.
Przygotuj spód. Wiórki kokosowe i masło umieść w niewielkim garnuszku. Podgrzewaj go do rozpuszczenia tłuszczu. Dodaj cukier i mieszaj do jego rozpuszczenia. Odstaw do przestudzenia.
Tortownicę o średnicy 20 cm wyłóż papierem do pieczenia. Wyłóż na nią połowę masy i dociśnij szklanką. Wstaw foremkę do lodówki, tak samo jak garnek z pozostałą masą.
Mleko kokosowe delikatnie otwórz i odlej do osobnego naczynia zebrany na powierzchni płyn. Gęstą masę, która osiadła na dnie puszki przenieś do miski.
W pięciu łyżkach odlanego wcześniej płynu rozprowadź żelatynę i odstaw na 10 minut do napęcznienia. Następnie delikatnie podgrzej mieszaninę, cały czas mieszając. Nie zagotowuj! Odstaw do przestudzenia.
Do miski z gęstą masą kokosową dodaj serek śmietankowy, cukier puder i ekstrakt waniliowy. Miksuj wszystko do połączenia składników.
Do garnuszka z żelatyną dodaj kilka łyżek masy serowej. Całość energicznie zamieszaj i wlej do reszty nadzienia. Ponownie dobrze wymieszaj.
Masę serową przelej na zimny już spód. Formę wstaw do lodówki do lekkiego stężenia.
Kiedy masa będzie w stanie utrzymać ciężar wiórek kokosowych, drugą część wiórek kokosowych z masłem pokrusz i posyp nimi wierzch ciasta.
Ciasto aniołek włóż do lodówki do całkowitego zastygnięcia, najlepiej na całą noc.