Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
lekkie i smaczne doskonały deser na każdą okazje
Gulasz z szynki wieprzowej to pomysł na szybki , smaczny obiad dla całej rodz...
Odsłon: 83
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 52
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 33
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 133
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 311
Gulasz z szynki wieprzowej to pomysł na szybki , smaczny obiad dla całej rodz...
Odsłon: 83
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 52
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 33
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 133
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 311
Składniki
Oddzielic białka od żółtek ubic na sztywno dodając stopniowo cukier, potem dalej ubijając dodac żółtka. Odstawic mikser przesiac mąkę i proszek do pieczenia delikatnie wymieszac wylac do tortownicy wyłożone j papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 160-170 stopni około 25-30 minut.
Masło utrzeć z 5 dag cukru pudru na puszysto, dodac zmiksowane banany (jeden zostawic cały do dekoracji). Banany po obraniu skropic sokiem z cytryny żeby nie robiły sie czarne. Na koniec dodać sztywniejącą galaretke cytrynowa rozpuszczona z żelatyną w szklance wody. wymieszana dokładnie mase wylac na biszkpt (wyłóżyć tortownice folia aluminiowa tak zeby wystawała z każdej strony i na folii umiescic biszkopt wtedy masa nam sie nie rozpłynie zanim zastygnie). Wstawic do chłodzenia do lodówki ( ja wrzucam do zamrażalnika i czesto zaglądam po około 10-15 minutach można nakładac kolejną warstwe).
Schłodzoną śmietane ubic na sztywno dodac cukier puder, zmiksowane maliny i rozpuszczoną w szklance wody tężejącą galaretkę malinową. Wylac na mase bananow i wstawic do lodówki, kiedy masa zacznie tężeć pokroic banana można też zostawic sobie kilka malin, i u łożyć to na masie malinowej. Zalac galaretką pomarańczową rozpuszczoną w 400 ml. wody, i znowu wstawic do schłodzenia. Gdy galaretka zastygnie można kroic i podawac gościom:) Smacznego