Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 112
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 186
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 143
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 108
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 1491
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 112
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 186
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 143
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 108
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 1491
Składniki
BISZKOPT: białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem i lekko wymieszać. Wylać na formę do pieczenia.
MASA POMARAŃCZOWA: Jabłka obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej. Pomarancze obrac i pokroic w kawałki. Wodę zagotować z cukrem, dodać przygotowane jabłka oraz pomarańcze, wymieszać i gotować do lekkiego zagestnienia. Nastepnie wysypać galaretkę i bardzo dokładnie wymieszać,aby galaretka całkowicie sie rozpuściła. Tak przygotowaną masę odstawić do wystygnięcia a następnie wstawić do lodówki, by dobrze zastygła.
MASA BUDYNIOWA Z mleka mąki cukru ugotować budyń ostudzić utrzeć margarynę połączyć z budyniem.
PRZEŁOŻENIE CIASTA: polowa biszkoptu-polowa masy budyniowej-masa pomarańczowa- druga polowa masy budyniowej-druga polowa biszkoptu