Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Składniki
BISZKOPT: białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem i lekko wymieszać. Wylać na formę do pieczenia.
MASA POMARAŃCZOWA: Jabłka obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej. Pomarancze obrac i pokroic w kawałki. Wodę zagotować z cukrem, dodać przygotowane jabłka oraz pomarańcze, wymieszać i gotować do lekkiego zagestnienia. Nastepnie wysypać galaretkę i bardzo dokładnie wymieszać,aby galaretka całkowicie sie rozpuściła. Tak przygotowaną masę odstawić do wystygnięcia a następnie wstawić do lodówki, by dobrze zastygła.
MASA BUDYNIOWA Z mleka mąki cukru ugotować budyń ostudzić utrzeć margarynę połączyć z budyniem.
PRZEŁOŻENIE CIASTA: polowa biszkoptu-polowa masy budyniowej-masa pomarańczowa- druga polowa masy budyniowej-druga polowa biszkoptu