Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto, do którego nie potrzebujesz piekarnika. Ciasto bez pieczenia jest delikatne, smaczne i soczyste. Truskawki można zastąpić dowolnym owocem w zależności od sezonu lub nie można ich w ogóle użyć, to nie pogorszy ciasta.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31298
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14476
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1384
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31298
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14476
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1384
Składniki
Gotować mleko na śmietanę. Wymieszaj mąkę, cukier i kakao i stopniowo wlewaj do wrzącego mleka, ciągle mieszając. Zagotuj śmietankę, zgęstnieje. Jeśli są grudki przecedzić przez sito. Ostudzić krem pod folią, aby film nie utworzył się. Podczas chłodzenia krem gęstnieje jeszcze bardziej.
Pokrój truskawki i ułóż w warstwach ciasta. Zanurz ciasteczka w mleku od dołu, następnie śmietanę, ponownie ciasteczka, śmietanę i warstwę truskawek. Na wierzchu są jeszcze dwie warstwy ciastek ze śmietaną, ponownie truskawki i dwie warstwy ciastek. Rozetrzyj pozostałe ciasteczka na okruchy i posyp ciasto. Udekoruj truskawkami na wierzchu.
Wyślij ciasto do lodówki na impregnację przez 6 godzin lub w nocy. Smacznego.