Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bez pieczenia a'la Twix łączy w sobie warstwę kajmakową, budyniową przełożoną herbatnikami. Całość udekorowana jest warstwą z bitej śmietany i kakao. Moim zdaniem to ciasto nadaję się zarówno na piknik, jak i rodzinne spotkanie w letnie popołudnie.
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 478
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 191
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 478
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 191
Składniki
Masa budyniowa: 300 ml mleka gotujemy wraz z cukrem i masłem. W pozostałym mleku rozpuszczamy żółtka, budyń i mąkę. Masę dodajemy do gotującego się mleka. Gotujemy gęsty budyń. Studzimy. Na kwadratowej blaszce układamy warstwę herbatników. Na herbatnikach układamy masę kajmakową. Na masie kajmakowej układamy ponownie warstwę herbatników. Na herbatnikach układamy masę budyniową. Na masie budyniowej układamy ostatnią warstwę herbatników. Studzimy. Masa śmietanowa: Zimną śmietanę ubijamy na puch. Dodajemy cukier i śmeitanfix. Miksujemy. Masę śmietanową układamy na warstwie herbatników. Posypujemy kakałem. Ciasto chłodzimy w lodówce przez kilka godzin.